Депутатът от ДПС Петър Чобанов и колегата му от Продължаваме промяната“

...
Депутатът от ДПС Петър Чобанов и колегата му от Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Депутатите изпратиха Петър Чобанов и Андрей Гюров в БНБ

Депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов и сътрудника му от „ Продължаваме промяната “ бяха утвърдени от Народното събрание за подуправители на Българската национална банка. Първият ще управлява управление „ Банково “, а вторият – управление „ Емисионно “. Това са двата най-важни ресора в централната банка.

Припомняме, че предходната седмица съдружните сътрудници избраха Димитър Радев, който е предложение на ГЕРБ, за гуверньор на Българска народна банка. Така на процедура централната банка се овладява изцяло от ръководещото болшинство.

Петър Чобанов беше финансов министър по времето на кабинета " Орешарски ". Той беше финансов министър, когато банкрутира Корпоративна комерсиална банка. Тогава страната отхвърли да я поддържа, само че поддържа другата изпаднала в ликвидна рецесия частна финансова институция – Първа капиталова банка.

Андрей Гюров пък е неуспешен гуверньор на Българска народна банка по времето на кабинета " Петков ". Тогава имаше двама претенденти на ръководещата четворна коалиция – той и Любомир Каримански от " ИТН ". Тогава стана ясно, че действително Гюров е заверил дипломата си за добитата през 2005 година докторска степен от Виенския университет, до момента в който течеше изслушването за Българска народна банка. Това провокира доста подозрения за просветителния му ценз и приемането му.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР